Nyheder
Belysning

Hurtig leveringer

Altid prisgaranti

30 dages returret

Charles & Ray Eames

Vitra
Charles og Ray Eames er blandt de vigtigste amerikanske designere fra 1900-tallet. De står bag designklassikere som Hang it All og Housebird som produceres af Vitra. Parret har, udover møbler og indretning på sin liste af meritter, derudover studeret arkitektur og kunst.
Viser 21 produkter
Sort
Blå
Brun
Grøn
Grå
Rosa
Rød
Hvid
VitraPå lager
Eames House Bird Dekoration, Valnød
DKK 2 750
Knagerækker fra Vitra
Hang it all
VitraMidlertidigt udsolgt
Eames Plywood Sengeuro Sort, Model B
DKK 973

IndholdParret Charles og Ray Eames

Paret Charles og Ray Eames

Charles Eames som blev født i 1907 i St. Louis, Missouri, studerede arkitektur ved Washington University og designede huse og kirker sammen med forskellige samarbejdspartnere. I 1940 vandt Eero Saarinen og ham førstepladsen i konkurrencen Organic Design in Home Furnishing arrangeret af Museum of Modern Arts (MoMA). Samme år blev Eamst udset til at være chef for industridesignafdelingen på Cranbook Academy of Art.

Ray Kaiser, født i 1912, gik på Bennett College i Millbrook, New York og studerede kunst hos Hans Hofman School of Fine Arts Frem til 1937. Han indskrev sig på Cranbrook Academy of Art i 1940. Ray og Charles dannede par og giftede sig i 1941. Ray var filmregissør, arkitekt og designer og startede med at arbejde sammen med Charles i 1944.

Parret flyttede til Los Angelos of startede med at eksperimentere med teknikker af tredimensionel støbning af krydsfiner. Målet var at skabe komfortable møbler til en overkommelig pris. Krigen afbrød arbejdet, og Charles og Ray begyndte i stedet at designe og udvikle benskinner lavet af krydsfiner som derefter blev produceret i store mænger for den amerikanske flåde.

Eames og Vitra

I 1946 blev deres møbler udstillet, som i samtiden blev anset for at være eksperimentelle og før deres tid, på MoMa. Derefter startede Herman Miller Company at producere Eames møbler. I 1957 indgik Vitra en licensaftale med Herman Miller og startede at producere Eames Design i Europa og Mellemøsten. Carles og Ray Eames dybe indflydelse hos Vitra består i dag, og det var deres møbler som tog Vitra ind i verdenen af møbeldesign. Det var mødet med deres arbejde som var startskuddet på virksomhedens indtog på møbelmarkedet. Selv i dag fortsættes Eames designfilosofi på markant vis at forme virksomhedens mål, værdier og fokus. I dag er parrets slægtninge som driver Eames Office og tager han og alle spørgsmål omkring produktion af Eames Design. Vitra er den eneste autoriserede producent af Eames-produkter i Europa og Mellemøsten. Når du ejer et Eames-produkt fremstillet af Vitra ved du at det er en original.