Nyheder
Belysning

Hurtig leveringer

Altid prisgaranti

30 dages returret

Vækkeure

Vågn op til tiden om morgenen ved hjælp af et godt vækkeur i et stilfuldt design. Hos Rum21 finder du både analoge og digitale modeller i vores sortiment.

Arne JacobsenPå lager
-39%
AJ Vækkeur med alarm LK
DKK 607DKK 999
Viser 7 produkter
Beige
Sort
Blå
Multi
Orange
Hvid

IndholdVækkeuret - En hverdagshelt til syvsoveren

Det er ikke altid let at komme op til tiden om morgenen - det er derfor, vækkeuret blev opfundet. Mens nogle mennesker virker til at have det indbygget i deres krop at vågne kl. 7 uden hjælp, kan andre sove så tungt, at de altid sover over sig. Vækkeuret er derfor en dagligdags helt i mange menneskers liv. Den slags hverdagshelte, som du måske bliver irriteret over nogle gange, men som du alligevel er taknemmelig for, fordi de sørger for, at du kommer til tiden til skole, arbejde og planlagte aftaler.

Langt de fleste vækkeure fungerer på stort set samme måde; du indstiller det tidspunkt, du vil vågne, og når tiden er inde, lyder uret. Der kan dog være stor forskel på lyden og designet af vækkeurene, da nogle har snooze-funktioner, mens andre ikke har det. Uanset om du er voksen eller barn, om du har tendens til at snooze femten gange eller står op med det samme, når din alarm går, er der en model, der passer til dit liv.

Retro, moderne eller legende design?

I dagens store udvalg af vækkeure finder du et væld af forskellige stilarter og udseende. Måske kan du lide udseendet af klassiske analoge bordure med klokker og deres karakteristiske ringning? Eller måske foretrækker du noget moderne og stilfuldt, som et vækkeur i træ eller let metal?

Måske foretrækker du et digitalt vækkeur med indbygget snooze-funktion, så du kan snooze et par minutter, før du virkelig skal op? Du kan finde dem i både moderne og retro modeller, og nogle viser endda dagens dato eller har indbygget radio. Til børn finder du legesyge vækkeure i dyreformer, motiver og en række sjove farver. Et lille analogt vækkeur kan også være et praktisk redskab, når børnene er ved at lære at aflæse tiden selv.

For dem, der er meget trætte om morgenen, findes der også vækkeure med lys, der simulerer solopgang. Disse ure lyser op i dit værelse, når alarmen ringer, hvilket ofte gør det lettere at vågne op.

Traditionelt vækkeur i stedet for mobilalarm

Det har vist sig, at det at være konstant forbundet har en stor negativ indvirkning på vores søvn og stressniveau. Alligevel er der mange af os, der bruger mobilalarmen til at vågne om morgenen. For nogle kan det fungere godt, men moderne forskning viser, at den bedste måde at få en god nattesøvn på er at undgå skærme som tv og mobiltelefoner mindst en time før sengetid. Vores søvn kan let blive forstyrret af vibrationer, lys eller lyd fra en mobiltelefon om natten - selv om vi ikke er klar over det. For ikke at nævne, hvor nemt det er at blive fanget af at scrolle på de sociale medier, hvis du vågner midt om natten. Derfor er der store fordele ved at vælge et lydløst vækkeur, der kun lyder, når det skal, i stedet for at stole på din telefons alarm.