Nyheder
Belysning

Belysningsikonerne, som lyser stærkest

Et ikon beskrives som "en person eller en ting der betragtes som et repræsentativt symbol" eller som "værdig af beundring". Det leder tankerne til tidløse ting som præger sit område og ikke kan kopieres. Ikonisk belysning står for lige det: En lyskilde, som er så særegen og påskønnet, at den nu ses som et symbol for belysning i sig selv. En lyskilde, som får alle kopier til at blegne.

Det er ingen hemmelighed at hjem behøver en god og gennemtænkt belysning for at vise sit værd. Lyset skaber en stemning og kan løfte et helt rum. En lampe kan skabe elegance og eksklusivitet, selv blandt den mest enkle indretning. I dag findes der flere klassiske lamper, som synes at overskride generationer og har et tidløst udtryk. Vi kalder det for ikonisk belysning.

I dag findes der flere klassiske lamper som synes at overskride generationer og har et tidløst udtryk. Vi kalder det for ikonisk belysning

Iconic Lights no 1: AJ Gulvlampe

En af disse tidløse lamper kommer fra Louis Poulsen. AJ Gulvlampe, designet af - og navngivet efter - Arne Jacobsen, som tegnede SAS Royal Hotel i København (nu: Radisson Blu Royal Hotel) i 1960, som en del af hotellets designkoncept. De skarpe linjer giver denne stilfulde gulvlampe et imponerende look, hvilket bidrager til at den, trods sit udfordrende udtryk, indtager sin plads og gøre sige bemærket i rummet.

Iconic Lights no 3: Multi-Lite fra GUBI

Vores næste ikon kommer fra Gubi. Multi-Lite er en meget særegen serie, som findes i forskellige versioner, både tag og gulv samt til bordet. Designet blev først til i 1972 af Louis Weisdorf. Gennem manuel justering af skærmene på denne lampe kan lyses rettes præcist som man selv ønsker det. Det giver den perfekte kombination af stilren, moderne design og en unik spøgefuldhed.

Iconic Lights no 4: Sarfatti 2097 fra Flos

Man kan selvsagt ikke tale om ikonisk belysning uden at nævne Sarfatti 2097 fra Flos. En imponerende lysekrone designet af GIno Sarfatti, som tager for sig og giver hvert rum den hænger til en royal kende. Flos er et varemærke som er bredt kendt for sit design, og mærket er i sig selv blevet et ikon for belysning.

Iconic Lights no 5: Gatto fra Flos

En af deres andre store ikoner er den håndlavede bordlampe Gatto, som Achille og Pier Castiglioni har designet. Hvis Sarfattis 2097 karakteriseres som ekstravagant, så kan Gatto ses som dens modsætning. En lampe med bløde former formet i hvidt Kokong-plast. Den er elegant og let at placere samt afgiver en rolig stemning.

Inspiration

IndholdFind flere belysningsikoner