Nyheder
Belysning

Hurtig leveringer

Altid prisgaranti

30 dages returret

Muuto - En bæredygtig designfilosofi

Muuto har siden starten i 2006 været et brand, der har gjort bæredygtighed til en integreret del af sin virksomhedsfilosofi. I dag, næsten 16 år senere, er bæredygtighed større end nogensinde, og Muuto fortsætter med at udfordre møbelverdenen med nye perspektiver og nye bæredygtige designs. Vi havde mulighed for at interviewe Muutos CEO Anders Cleemann og få hans perspektiv på bæredygtighed, fremtiden og den nye Fiber Chair.

Hvordan ville du beskrive din virksomhedsfilosofi?

Som en designdrevet virksomhed er det vores største passion at skabe langtidsholdbare designs af høj kvalitet. Det vi ønsker er at vores design er attraktivt nu og i fremtiden. Med udgangspunkt i vores skandinaviske, er vi på udkig efter design med særpræg. Det indebærer reflektion over kreativi tænking, der er rodfæstet i funktionalitet og lavet af materialer der varer ind i fremtiden. Design, der holder, og som du har lyst til at beholde og give videre til de næste generationer.Derfor er det vores ambition at skabe nye perspektiver på skandinavisk design ved at udvide den skandinaviske designarv med fremtidsorienterede materialer, teknikker og modig kreativ tænkning.

Hvad betyder bæredygtighed for Muuto som virksomhed?

Hos Muuto ønsker vi at levere design af høj kvalitet til overkommelige priser, og vores produkter er designet, testet og fremstillet til at holde i mange år fremover. Dette er kernen i vores tankesæt, og bæredygtighed er udgangspunktet for alt, hvad vi gør.Desuden er det vores mål at tage ansvar for vores produktion og reflektere over de valg, vi træffer, og hvordan vores prioriteringer påvirker menneskers og miljøets velfærd. Fra de materialer vi vælger, til de partnere vi arbejder sammen med, de uafhængige institutter tester og certificerer vores produkter gennem, hele vejen ned til vores emballage.Men vigtigst af alt er bæredygtighed hos Muuto lighedstegn mellem bæredygtighed og nysgærrighed. Vi søger uafbrudt efter nye perspektiver og måder at drive forretning på, på tværs af alle vores aktiviteter. I sidste ende er det vigtigste for os at lytte, lære og forbedre os.

Hvordan har jeres bestræbelser for at blive en mere bærdygtig virksomhed ændret sig de seneste år?

At bruge tid på at reflektere over bæredygtighed har været en del af vores arbejdsgang siden vores grundlæggelse i 2006. Med en ambition om at udfordre normalen for materialeanvendelse blev nogle af vores allerførste designs lavet af genbrugsmaterialer. Disse designs, Restore Basket og Under the Bell-pendellampen, er stadig designfavoritter den dag i dag.For at give dig et indblik og specifik viden om disse to designs: Vores Under the Bell-pendellampe og Restore Storage Series fremstilles af genbrugte polyesterfibre, som vi udvinder fra genbrugte plastikflasker. Essensen af dette er at sikre, at materialerne genbruges til et andet produkt og genbruges af en anden person. På den måde giver vi både nyt liv til plastaffaldet og reducerer den mænge der senes til lossepladser eller forbrændingsanlæg.I de senere år har vi lanceret Arrange Desktop-serien med bakker der består af 93 % genanvendt polypropylen plast. I år har vi relanceret vores ikoniske Fiber armstol og sidestol i en innovativ skal bestående af genbrugsplast - hvoraf mindst 80 % er genbrugt.Som en del af vores bæredygtige initiativer ønsker vi at bruge genbrugsmaterialer for at reducere affald og udvindelse af naturressourcer.

Hvordan kan du være sikker på at det ikke bare er en smart måde at markedsføre på, og at produktionen reelt er bæredygtig?

Hos Muuto lader vi handling følge ord. Vi dokumentere alle bæredygtighedspåstande og indhenter alle nødvendige certifikater og akkrediteringer fra tredjepart, når de er tilgængelige. Vi stræber efter at være gennemsigtige i vores kommunikation - og vi forventer, at vores leverandører og de mennesker, som vi arbejder sammen med, gør det samme.De seneste års udvikling og opskalering af vores virksomhed er sket med bæredygtighed for øje. Vi reflekterer ikke kun over, hvordan vores aktiviteter kan påvirke miljøet som helhed, men også hvordan vi behandler de mennesker, vi arbejder sammen med, direkte og indirekte hos vores leverandører. De seneste år har gjort det klart, at vi som et stort designbrand har en forpligtelse til også at forvente visse standarder fra vores leverandører - vi betragter dette som et fælles ansvar.Vi bestræber os på at sikre, at vores designs fremstilles ved hjælp af sikre teknikker af kvalificerede arbejdere, der arbejder under sunde forhold, og derfor får vi alle vores producenter til at underskrive vores adfærdskodeks. Vores adfærdskodeks er i overensstemmelse med de ti principper i FN's Global Compact, som omfatter principper, der respekterer arbejdsmarkedslovgivning, menneskerettigheder, etisk adfærd og miljø. Nøglespørgsmål for os omfatter specifikt antikorruptionspolitikker og forbud mod børnearbejde. Det er vigtigt for Muuto, at vores leverandører har samme tankegang, når det gælder socialt ansvarlig praksis.

I har lige relanceret jeres populære Fiber-stol i en ny version lavet af genbrugsmaterialer - Hvordan så denne proces ud?

I 2014 lancerede vi Fiber Chair i et kompositmateriale bestående af plastik og træfibre. Dengang var træfibrene både tænkt som et æstetisk og taktilt element i designet, samtidig med at vi reducerede mængden af plastik, der blev brugt til at producere stolen.Siden da er Fiber Chair blevet en af vores mest elskede designs, og er et essentielt produkt i vores portefølje. Transformationen af vores produktion af derfor et ambitiøst udgangspunkt for at træde ind i den cirkulære tankegang med reduktion af råmateriale. Så, i denne gentænkte version, har vi søgt at genproducere den originale version - i udgangpunkt den samme stol - i genbrugsmateriale. Det lyder måske som en beskeden ændring. Men, det er genskabe den samme styrke og holdbarhed var et resultat af endeløs udforskning af den komplekse verden af mekanik og materialeegenskaber. Efter to års intens forskning og udvikling står vi her nu.I projektets tidlige dage fik vi at vide, at vi skulle forvente at bruge 50/50 genbrugsplast og ny plast. Jeg er stolt over at kunne sige, at vi beviste, at de tog fejl. Vi har været i stand til at genskabe Fiber Chair med mindst 80% genbrugsplast uden at gå på kompromis med styrke, farve og taktilitet.

Kommer i til at relancere andre ældre produkter i en genbrugsversion? Er Fiber Chair kun starten på det hele?

Når vi udvikler et nyt produkt sammen med vores designere, overvejer vi, hvilken indvirkning produktet vil have på dit helbred, vores omgivelser og miljøet. Vi søger hele tiden nye perspektiver og samarbejder med de bedste i vores branche for at lære om nye teknikker og materialer - når det gælder både nye og ældre designs.Relanceringen af Fiber Chair, som er at af vores yndlingsdesigns, var det ambitiøse udgangpunkt på vores rejse mod at træde ind i den cirkulære anvendelse af råmatrialer. Ved at skifte til genbrugsplast, har vi kunne reducere brugen af ny plast med 50 tons per år. Men vi har planer i pipelinen om at relancere hele Fiber-familien og dermer reducere brugen af ny plastik i den nærmeste fremtid.

Hvad er du mest stol af ved at arbejde hos Muuto?

Først og fremmest er jeg stolt af den rejse, som Muuto har været igennem. Fra jeg startede i 2007 og til hvor vi er nu, er der sket så meget. Og jeg er stolt af det hele.Men vigtigst af alt er det naturligvis ikke kun mig, der har fået alt dette til at ske. Hele Muuto og de mennesker, der står bag virksomheden, har været afgørende for vores rejse - og det er det, der gør mig allermest stolt. Det gør mig stolt og begejstret, at jeg hver dag får lov til at arbejde sammen med ligesindede mennesker. Det er for mig det vigtigste og har den mest betydningsfulde følelse.Det at være stolt af at arbejde hos Muuto er ikke bare på grund af produkterne på vores lager, filosofien eller vores præstationer. Det er menneskerne som Muuto består af og de relationer, som vi har til hinanden, kunderne og miljøet rundt os.

Hvad er i pipelinen for Muuto - hvordan ser fremtiden ud?

Vi har en masse spændende ting i gang med at brygge. Fremtiden er fuld af spændende produktlancering, historier og ikke mindst nye perspektiver på skandinavisk design.

Muuto

Trend

Trendy farver i 2022

2022 er et vændepunkt,og vi er på vej mod lyse farver igen, kombineret med dæmpede og varme neutrale farver.