Nyheder
Belysning

Hurtig leveringer

Altid prisgaranti

30 dages returret

Svanemærket

Det nordiske Svanemærket er et verdensledende miljømærke, der blev oprettet i 1989 for at gøre det nemt for forbrugerne at finde miljøvenlige produkter. Svanemærkede produkter bliver stadig flere og flere, og i dag miljømærker Svanen alt fra rengøringsmidler, dagligvarebutikker og fonde til hele huse og møbler.

Svanemærkede møbler og indretningsgenstande

Et Svanemærket indretningsprodukt står for:

- Træ fra bæredygtigt skovbrug er blevet anvendt i produktionen

- At klima- og energipåvirkningen reduceres

- At møblerne er af høj kvalitet og har en god funktion

- At påvirkningen af miljø- og sundhedsrisici er blevet minimeret

Tænk langsigtet og gennemtænk dine indkøb. Køb møbler af høj kvalitet, som du vil holde af i lang tid, og som kan repareres.

At Svanemærke møbler

Kravene til Svanemærket af møbler er strenge. Kravene omfatter materialer, kemikalier, der anvendes i produktionen, og emissioner af skadelige stoffer under produktionen. Der er også krav til brugen af de færdige møbler og til cirkulære aspekter som f.eks. garanti, kvalitet og genanvendelse.

Kravene omfatter:

• Anvendelse af bæredygtige vedvarende råvarer, f.eks. krav om sporbarhed og mindst 70 % certificeret træråmateriale.

• Miljø- og sundhedsmæssige egenskaber ved kemikalier, der anvendes i fremstillingen, tilsættes materialer eller anvendes i efterbehandling. Disse omfatter strenge krav til brugen af stoffer, der er kræftfremkaldende, reproduktionstoksiske og kan skade genetisk materiale, og et forbud mod halogenerede flammehæmmere, fluorider og antibakterielle tilsætningsstoffer, herunder nanopartikler.

• Begrænsninger af indholdet og emissionerne af formaldehyd og VOC'er i relevante kemikalier og materialer som f.eks. klæbemidler, fugemasser, tekstiler, træbaserede paneler og laminater.

• grænser for energiforbruget ved fremstilling af træbaserede paneler og laminater og standby-energiforbruget for bevægelige møbler som f.eks. højdejusterbare skriveborde og senge

• Test af kvalitet og funktionalitet

• Garanti, tilgængelighed af reservedele og cirkulært design.

Her hos Rum21 kan du finde svanemærkede møbler og detaljer fra FDB Møbler, HAY og Paper Collective.