Nyheder
Belysning

Svanemærket

Det nordiske Svanemærket er et verdensledende miljømærke, der blev oprettet i 1989 for at gøre det nemt for forbrugerne at finde miljøvenlige produkter. Svanemærkede produkter bliver stadig flere og flere, og i dag miljømærker Svanen alt fra rengøringsmidler, dagligvarebutikker og fonde til hele huse og møbler.

Svanemærkede møbler og indretningsgenstande

Et Svanemærket indretningsprodukt står for:

- Træ fra bæredygtigt skovbrug er blevet anvendt i produktionen

- At klima- og energipåvirkningen reduceres

- At møblerne er af høj kvalitet og har en god funktion

- At påvirkningen af miljø- og sundhedsrisici er blevet minimeret

Tænk langsigtet og gennemtænk dine indkøb. Køb møbler af høj kvalitet, som du vil holde af i lang tid, og som kan repareres.

At Svanemærke møbler

Kravene til Svanemærket af møbler er strenge. Kravene omfatter materialer, kemikalier, der anvendes i produktionen, og emissioner af skadelige stoffer under produktionen. Der er også krav til brugen af de færdige møbler og til cirkulære aspekter som f.eks. garanti, kvalitet og genanvendelse.

Kravene omfatter:

• Anvendelse af bæredygtige vedvarende råvarer, f.eks. krav om sporbarhed og mindst 70 % certificeret træråmateriale.

• Miljø- og sundhedsmæssige egenskaber ved kemikalier, der anvendes i fremstillingen, tilsættes materialer eller anvendes i efterbehandling. Disse omfatter strenge krav til brugen af stoffer, der er kræftfremkaldende, reproduktionstoksiske og kan skade genetisk materiale, og et forbud mod halogenerede flammehæmmere, fluorider og antibakterielle tilsætningsstoffer, herunder nanopartikler.

• Begrænsninger af indholdet og emissionerne af formaldehyd og VOC'er i relevante kemikalier og materialer som f.eks. klæbemidler, fugemasser, tekstiler, træbaserede paneler og laminater.

• grænser for energiforbruget ved fremstilling af træbaserede paneler og laminater og standby-energiforbruget for bevægelige møbler som f.eks. højdejusterbare skriveborde og senge

• Test af kvalitet og funktionalitet

• Garanti, tilgængelighed af reservedele og cirkulært design.

Her hos Rum21 kan du finde svanemærkede møbler og detaljer fra FDB Møbler, HAY og Paper Collective.

Belysning Møbler Jul Indretning Tekstil Tæpper Servering Børn Havemøbler  Nyheder Tilbud Inspiration Varemærker Designere Gavekort Bæredygtighed null Kundeservice Om Rum21 null null