Nyheder
Belysning

Hurtig leveringer

Altid prisgaranti

30 dages returret

Sara Bidermans nye showroom

Tekst: Redaktionen
Foto: Mira Wickman

Stylist Sara Biderman er flyttet ind i sit nye showroom i Stockholm i efteråret 2021, og sammen med indretningsarkitekt Caroline Sandström har de skabt et elegant og fredfyldt sted for både Sara og hendes kunder.

Sara Biderman har været bosat i Stockholm i over ti år og har arbejdet med alt fra fashion styling og influencer marketing til virksomhedsrådgivning og tøjdesign. I 2021 fandt hun endelig det perfekte sted til at kalde sit showroom - en smart lejlighed i det centrale Stockholm med en imponerende loftshøjde, elegante vinduer og tidløse stukkaturer. Tidligere delte Sara showroomet, eller hvad hun kalder "en kreativ kælder", med designeren Ida Lanto, men hun indså til sidst, at det var tid til en forandring. Sammen med veninden og indretningsarkitekten Caroline Sandström har de skabt et elegant og indbydende rum fyldt med stilfulde designklassikere fra bl.a. Frama, Gubi, Louis Poulsen og New Works.

"Fra begyndelsen stammer inspirationen fra et maleri af en kunstner ved navn Jared Green. Der er noget ved hans abstrakte, asymmetriske værker i jordnære toner. En enkelhed, der er både smuk og fascinerende."

Du er netop flyttet ind i dit nye showroom, fortæl os om det. Hvordan endte du her? Og hvad blev du forelsket i?

Åh, jeg er helt vild med vores nye showroom! I lang tid delte jeg showroomet, eller kreativ kælder skulle jeg kalde det, med Ida Lanto, som er kjoledesigner. Vi kom så godt ud af det med hinanden, at vi nægtede at indrømme, at vi voksede ud af rummet for omkring fire år siden. Så jeg tog endelig mod til mig, da jeg ved et tilfælde stødte ind i dette sted. Jeg er helt vild med loftshøjden, lyset, de smagfulde væg- og loftsdekorationer og frem for alt beliggenheden.

Du har indrettet det sammen med Caroline Sandström, hvordan mødtes I?

Caroline og jeg mødtes først gennem fælles venner, Petra Tungården. Hun er et geni til at bringe folk sammen. Og vi har været kolleger i branchen i mange år, så vi har haft tid til at hænge meget ud, både privat og på arbejdet. Hun er en farverig personlighed med en stor humoristisk sans og et talent, som man kun kan drømme om.

Hvordan har jeres arbejde set ud?

Jeg havde en ret klar vision om, hvad jeg ville have i showroomet, og Caroline har simpelthen hjulpet mig med at realisere den ved at foreslå møbler og indretning. Og så fik hun den geniale idé at lave det store spejl, der er skræddersyet til at være buet, hvilket jeg synes indrammer rummet så fint. Nu er vi på jagt efter vægkunst som prikken over i'et, og det vil gøre rummet komplet, tror jeg. Selv om jeg allerede elsker det!

"Mode og interiørdesign er næsten det samme for mig, de går nærmest hånd i hånd. Jeg lader mig konstant inspirere af møbler, interiørdesign og ejendomme til mit eget og mine kunders look. Det kan være en silhuet af et spejl, en farvekombination i et maleri eller nogle gange bare en følelse. Derfor blander jeg altid interiørfotos eller billeder af et møbel, en dør eller lignende ind, når jeg sammensætter moodboards til modeopgaver."

Caroline, hvordan har du tænkt over farvevalget i Saras showroom?

Da Sara arbejder med tøj og andre kreative ting, ønskede hun et roligt indtryk i sit arbejdsmiljø. Noget, der passer perfekt til min indretningsstil, og som jeg føler mig meget komfortabel med at style. Så i stedet forsøgte jeg at arbejde med forskellige toner, materialevalg og former for at skabe dynamik i rummet. Og jeg tror, at vi er landet på noget rigtig godt!

Hvad blev i inspireret af? hvilken følelse ville i skabe?

Vi ønskede at skabe et rum, der giver mulighed for kreativitet og inspirerer på samme tid. Rolig, trykt, stilfuld og iøjnefaldende. Tidløs, men moderne. Vi ønskede at lade hvert enkelt stykke tage sin plads og ikke at overmøblere. Derfor var det vigtigt for mig at føle mig forelsket i hvert enkelt stykke, og det gør jeg virkelig. Inspirationen fra begyndelsen kommer fra et maleri af en kunstner ved navn Jared Green. Der er noget ved hans abstrakte, asymmetriske værker i jordnære farver. En enkelhed, der er både smuk og fascinerende.

Hvilken følelse ønsker du, at dine kunder skal have med sig, når de forlader showroomet?

Jeg vil have, at det skal føles luksuriøst på en afslappet måde. At få dem til at føle sig varme, men også behandlet professionelt. Og at de har det lidt bedre, når de går, end da de kom. Det bedste af det hele er, at det føles som om, at vi, for det meste Caroline, er lykkedes. Hver gang kunder eller kolleger kommer på besøg, bliver jeg oversvømmet af komplimenter om indretningen, men jeg føler også, at folk er glade her, hvilket er det bedste tegn af alt!

"En vigtig ting var faktisk, at det skulle være nemt at omarrangere alt efter, om vi har en fitting med mange tøjstativer, en live-shopping, optagelse af et træk, om vi er vært for et arrangement eller sidder i et møde med kunder og kolleger. "

Hvad er den vigtigste funktion i dit showroom? Og hvordan havde du det i tankerne, da du designede det?

En vigtig ting var faktisk, at det skulle være nemt at omarrangere alt efter, om vi har en fitting med masser af tøjstativer, en live-shopping, optagelse af et træk, om vi er vært for et arrangement eller sidder i et møde med kunder og kolleger. Så er lænestolene og sofaen fra Gubi en drøm, der går i opfyldelse! Robust og alligevel utrolig fleksibel at bevæge sig rundt på. Og det er de flotteste loungemøbler, du nogensinde har set. Jeg er så forelsket!

Hvad er dine tre bedste tips, når det kommer til indretning?

Prøv at tænke på nogle nøgleord for, hvordan du ønsker, at et rum eller et hjem skal føles. På den måde bliver det hele mere harmonisk, og det bliver lidt lettere at vælge indretning. Vov at gå efter det, DU kan lide. Få hjælp fra en ekspert! Selv om du ved, hvad du kan lide, er det altid godt at have en sparringspartner, som også har en masse erfaring og viden. Bland altid nogle smukke vintage-genstande ind for at give dit hjem et mere personligt præg. Det giver lidt ekstra!

Og til sidst: Hvad er dit værk i showroomet?

Loftslampen og sofaen uden tvivl!