Nyheder
Belysning

Hurtig leveringer

Altid prisgaranti

30 dages returret

ferm LIVING, HAY House & Lille Petra

Tekst: Redaksjonen
Foto: Redaksjonen, ferm LIVING, &Tradition, HAY

København for designelskere!

Danmark er kendt for sin stilfulde designæstetik, og København er en drømmedestination for indretningsentusiaster. Tag en shoppingtur forbi ferm LIVING og HAY House eller nyd frokosten på Lille Petra Cafét. I denne guide fortæller vi dig om tre af vores yndlingssteder, som du helt sikkert bør tilføje til din bucket list i København, hvis du elsker indretning og skandinavisk design!

Kuglegården, ferm LIVING

Kuglegården 1-5, København

Fra lukket militærbase til åben designverden

Ferm LIVING har sitt hovedkontor og konseptbutikk på Holmen, i hjertet av Kuglegården, blant pittoreske kanaler, rare husbåter og fristedet Christiania. Den staselige bygningen ble bygget i 1770 og ble opprinnelig brukt som et arsenal for det danske militæret og til å lagre kanonkuler, derav navnet Kuglegården. Butikken er i hele første etasje i det vakre huset, med sin mektige takhøyde og synlige bjelker som har blitt en del av interiøret. De vakre bygningene fra det 18. århundre har blitt smakfullt renovert og mange originale funksjoner er fortsatt intakte, fra de buede vinduene til murveggene. Men til tross for den historiske beliggenheten, oppfattes ikke konseptbutikken som et strengt museum. Tvert imot har den en koselig atmosfære hvor du føler deg hjemme og inspirert. Langs butikkens fasade vokser pæretrær og klatreplanter, og ved inngangen inviteres du til å slå deg ned i en av ferm LIVINGS utemøbler, perfekt etter noen timer med shopping.

Home of ferm LIVING

Butikken er åben for alle, og her kan du shoppe hele ferm LIVINGs sortimentet samt et udvalg af vintageprodukter, planter og sofabordsbøger. Butikken er opdelt i mindre zoner, som værelserne i en lejlighed, hvilket gør den spændende at udforske og let at lade sig inspirere af. Ovenpå ligger ferm LIVINGs kontorer, og der er en meget ægte fornemmelse af, at brandets designere sidder og arbejder på nye idéer og udvikler nye kollektioner kun få skridt fra slutkunden.

Butikken er fyldt med design - her kan du bruge timer på at røre og føle, smage og blive inspireret. Ud over møbler, belysning og dekorative genstande er alle kroge og hjørner fyldt med fint tilbehør såsom sæbe og badeværelsesprodukter, stearinlys og plakater. Vi kan næsten love dig, at du kommer til at gå derfra med en gave (og måske endda noget til dig selv).

Ting at lave i nærheden

Har du lyst til noget at spise? Gå en kort tur over broen til Broens Gadekøkken eller besøg det lille bageri Hart. På Inderhavnsbroen mellem Christianshavn og Nyhavn finder du det perfekte sted at nyde den smukke udsigt over vandet og de spektakulære solnedgange i hjertet af Københavns Havn. Oplev en blanding af gadekøkkener og barer, der serverer lækker mad og drikke fra hele verden.

Hart Bageri ligger kun et stenkast fra Kuglegården. Der er siddepladser indenfor, og der er også en lang terrasse udenfor med siddepladser og borde med udsigt ud mod operahuset.

HAY House

Østergade 61, København

Her rummer de to første etager med arkitektur, kunst og design, hvor mærket præsenterer sine produkter i en række forskellige omgivelser. Funktionelle møbler og designstykker i utraditionelle former er blandet med små legende detaljer - alt fra puder og håndklæder til vægure og vaser. Lad dig inspirere af moderne dansk design, prøv møblerne og køb noget lækkert til dit hjem.

Der er noget helt særligt ved at opleve Hay House, fra det øjeblik du går ind og passerer forbi de fantastiske Nathalie du Pasquier-malerier og går op ad den snoede stentrappe, ved du, at du er på en designrejse som ingen anden.

Der er noget helt særligt ved at træde ind på den store lyse art nouveau-etagere og høre de bløde lyde fra byens gader nedenunder gennem de store karnapper, mærke det knirkende sildebensparket under fødderne og se de antikke paneler på væggene, der er perfekt kombineret med HAY's farverige og moderne design.

HAY blev grundlagt for næsten 20 år siden af ægteparret Mette og Rolf Hay og er siden da blevet et af de mest elskede og genkendelige danske mærker.en av Mette og Rolf Hay, og siden den gang har HAY vært et av de mest elskede og umiddelbart gjenkjennelige danske varemerkene.

"HAY House har siden starten været hjertet i brandet, en måde at invitere alle ind i det univers, som HAY er - uanset om du leder efter en tandbørste eller en sofa. Det har altid været det vigtigste for Rolf og mig at få vores gæster til at føle sig hjemme" - Mette Hay.

Lille Petra Café - &Tradition

Kronprinsessegade 4, København

I en gårdhave i det indre København, overfor Kgs. Have, finder du den eksklusive, men utroligt hyggelige café Lille Petra - en hjemlig café-møder-showroom af det danske designbrand &Tradition. Det er et smukt sted at besøge for at nyde en kop kaffe ved siden af Jaime Hayóns Formakami-lamper, stole designet av Hvidt & Mølgaard og andre tidløse møbler. Slå dig ned i en af de bløde Little Petra-lænestole eller sæt dig i den hyggelige og frodige gårdhave, slap af og hvil dine øjne på mærkets nyeste designs.

Interiøret er skandinavisk, med rustikke tregulv og en lys, jordnær og dempet fargepalett. Enkelte innslag av blått og rosa preger rommet og skaper interesse. Det er innbydende, varmt og koselig, og utrolig stilig.

Lille Petra henter ingredienser fra etiske dyrkere, ved hjelp av urter og grønnsaker fra sin egen hage. Kom innom en morgen og spis en skål med skyr eller prøv en moderne vri på smørrebrød.

"En cafe med et ønske om at servere mad og samtidig vise respekt. Respekt for lokale traditioner. Respekt for miljøet. Og respekt for vores velbefindende."

Mere inspiration

Travel in Design

Louis Poulsen

Ikke langt fra Københavns centrale knudepunkt, Nyhavn, ligger et af Danmarks mest ikoniske mærker, Louis Poulsens showroom. Tag en pause fra den sædvanlige sightseeing og oplev den fantastiske historie midt i København.