Nyheder
Belysning

Hurtig leveringer

Altid prisgaranti

30 dages returret

Fløjl

Fløjlsmøbler er blevet meget trendy igen i de seneste år. Det er ikke så underligt - hvis du spørger os hos Rum21. Som materiale er fløjl smukt, luksuriøst og elegant. Men for at bevare stoffets smukke glans og holdbarhed er regelmæssig pleje af møblerne vigtig. Her på Rum21 har vi samlet vores bedste tips til pleje af sunde fløjlsmøbler.

Plejeanvisninger for fløjlsmøbler

Hvilke vaner kan du tage til dig for at holde fløjlsmøbler flotte i lang tid? Her deler vi vores seks bedste plejetips, der forlænger levetiden på dine fløjlsmøbler.

  • Fløjl er følsomt over for fugt. Undgå derfor at forsøge at tørre pletter af med vand. Prøv i stedet at lade en tør klud eller et papirhåndklæde suge væsken op.
  • Støvsug dine fløjlsmøbler ofte. Fløjl tiltrækker hurtigt støv, fnuller og dyrehår. Brug en blød børste på dysen, men pres ikke.
  • Behandl pletter med det samme. Brug en pletfjerner, der er specielt udviklet til sarte stoffer med såkaldt "luv". Bemærk! Må ikke gnides.
  • Vask ofte. Fløjlspuder og puder kan have gavn af hyppig udluftning i stedet for vask.
  • Skift og fluff. På den måde kan du udligne sliddet på f.eks. en fløjlssofa. Da fløjl også er et blødt og meget formbart tekstil, får det let trykmærker og bliver misdannet. Du kan afhjælpe dette ved at pude og rotere puder og hynder, helst mindst en gang om ugen.

Skal du vaske hele fløjlsmøblet?

Hyr et professionelt renseri til at hjælpe dig med at vaske de aftagelige dele af dine møbler ordentligt.

IndholdElegant fløjl

Fløjl - hvad er det?

Fløjl er et klassisk, glat og smukt tekstil, hvis bløde glans giver dit rum et luksuriøst og elegant præg. Stoffet består af korte, tætte fibre, der er vævet i to tykke lag og derefter skilt ad med en såkaldt skærekniv. Det er på denne måde, at fløjl får sin karakteristiske "luv", som normalt er ca. 2-3 mm høj.

Tidligere blev der normalt brugt ægte silke til at væve fløjl, men i dag findes der flere forskellige typer fløjl at vælge imellem. Almindelige eksempler er:

Silkefløjl - den mest traditionelle type, som også er den dyreste.

Bomuldsfløjl - den mest almindelige i dag. Har en lidt mattere glans end syntetisk stof og silke.

Syntetisk fløjl - vævet af syntetiske fibre for at efterligne ægte silkefløjl.

Fløjlsbroderi - fløjlet tekstil med guld- og sølvtråde indvævet.

Pannefløjl - en sort af knust fløjl, som er let og fleksibel.