Nyheder
Belysning

Hurtig leveringer

Altid prisgaranti

30 dages returret

Læder

Læder er et slidstærkt naturmateriale af høj kvalitet med en lang levetid. Dens evne til at blive smukkere og smidigere for hvert år, der går, gør den meget populær i møbler, tøj og interiørdesign. Her på Rum21 har vi samlet vores bedste tips til lædermøbler og læderpleje, så du kan få mest muligt ud af dine læderprodukter.

Sådan plejer du dine lædermøbler

Læder er et organisk materiale og indeholder naturlige olier, der fungerer som en beskyttende barriere mod tørhed og ydre påvirkninger. Med tiden mister læderet imidlertid sine naturlige olier, hvilket forårsager tørre revner og svækker materialet. Dette kan undgås - ved hjælp af læderpleje.

Forlænger levetiden for lædermøbler og -produkter

Der er nogle få enkle vaner og tips, som du kan tage til dig, og som vil forlænge levetiden for dine lædermøbler og -produkter betydeligt. Her har vi listet vores bedste tips:

  • Behandl altid nye lædermøbler og læder, før du begynder at bruge dem. Derefter bør de behandles 2-3 gange om året for at undgå tørre revner og falmning.
  • Rengør dine lædermøbler grundigt mindst en gang om året.
  • Behandl pletter med det samme - og søg professionel hjælp ved mere alvorlige pletter.
  • Høj luftfugtighed og kulde kan beskadige lædermøbler og læder.
  • Undgå at placere lædermøbler i direkte sollys eller for tæt på varmekilder som f.eks. pejse og radiatorer. Der skal altid være mindst 20-30 centimeter mellem dem, men helst mere.

IndholdPletter på lædermøbler og læder

Pletter på lædermøbler og læder

Har du fået en plet på din elskede lædersofa? Det er ikke altid let at fjerne indgroede pletter på læder. Derfor er det vigtigt at tage fat på dem med det samme. Brug altid et egnet læderrengøringsmiddel eller gallesæbe, som er skånsomt for læderet.

Kan du ikke komme af med pletten? Så er et alternativ at købe lædermaling til at dække pletten. Men husk at være forsigtig med at vælge farvenuance.