Nyheder
Belysning

Hurtig leveringer

Altid prisgaranti

30 dages returret

Marmor

Marmor er et elegant materiale, der findes i møbler og dekorative genstande af høj kvalitet. Der findes forskellige typer marmor - hvid Cararra, grøn Verde og sort Nero Marqunia er nogle af de sorter, der er almindelige i interiørdesign. Ægte marmor er skrøbeligt og skal behandles med omhu. Det porøse materiale kræver lidt vedligeholdelse og pleje for at holde det flot. Tendenserne kommer og går, men marmor som materiale vil holde gennem årene og vil blive værdsat af de kommende generationer. Marmor vil ændre udseende med tiden ligesom alle andre naturmaterialer, hvilket er uundgåeligt og en del af dets charme, men hvis du følger nedenstående råd, vil dine møbler og produkter holde længe.

Plejerådgivning Marmor

  • Blanke marmorplader bør imprægneres, f.eks. med imprægneringsolie fra OX Denmark. Anbefales ikke til marmor med en mat overflade. Ny marmor kan behandles med hvid olie/paraffinolie eller grøn sæbe. Lad det stå i et stykke tid og tør derefter grundigt. Dette bør gøres et par gange i begyndelsen for at gøre overfladen lidt mere modstandsdygtig. Med tiden er det en god idé at gennemgå pladen ca. en gang om måneden.
  • Til daglig brug tørres af med almindelig sæbe. Fedtet i sæben lukker stenens porer.
  • Syreholdige væsker kan ætse overfladen, og mørke væsker kan give pletter - sørg altid for at tørre spild op. Syreholdige væsker omfatter saft og rengøringsmidler. Kaffe, rødvin og tomater er eksempler på mørke fødevarer, der kan give pletter på hvidt marmor.
  • Marmor er også følsomt over for hårde stød, der kan forårsage revner. Brug altid underlag til glas og tunge vaser.

Hvad er marmor?

Marmor er et naturmateriale, der kort sagt opstår, når kalksten udsættes for højt tryk og temperaturændringer over en længere periode. Den smukke marmorering i stenen er urenheder, der er blevet presset ind og komprimeret gennem millioner af år. Kalkspåner, sandhuller og årer er naturlige træk ved al marmor, og det er disse huller og striber i strukturen, der gør hver enkelt marmorplade smuk og unik.

Unikke marmorplader

Disse marmoreringer er helt unikke, og det er godt at huske på det, når man køber et marmorprodukt. Billederne viser den type marmor, som møblet eller detaljen er lavet af, men vil aldrig være nøjagtig den samme som den, du får i dit hjem. På denne måde kan du også se, om det er ægte marmor eller ej. Der er ikke to marmorplader, der er helt ens.