Nyheder
Belysning

Hurtig leveringer

Altid prisgaranti

30 dages returret

Messing

Messing er et klassisk materiale, der er kendt for at være både holdbart og smukt. Materialet, der engang var kendt som "fattigmandsguld", er meget elsket for sin unikke, lidt rustikke karakter. Her på Rum21 har vi samlet vores bedste råd og tips til pleje af messingdetaljer.

Sådan rengør du forskellige typer messingbestik

Når messingpynt ældes, får de en charmerende patina, som skyldes oxidation af messing og den deraf følgende uddybning af farven. Nogle gange bliver messing dog både plettet og mister sin smukke glans. Det er et look, som nogle sætter pris på. Men hvis du ønsker at bevare den skinnende messingoverflade, skal du rengøre dine messingdetaljer regelmæssigt med en blød klud. I de fleste tilfælde bør du dog undgå polermidler, der indeholder slibemiddel.

Plejeanvisninger for messingdele

Disse plejetips er gode at huske, når du polerer dine messinggenstande:

  • Poleret messing - vælg et mildt polermiddel, der ikke er vandopløselig. Vand kan give pletter på poleret messing. Et lettere slibemiddel er fint.
  • Forgyldt messing - tørres af med en ren klud. Om nødvendigt poleres med bivoks.
  • Børstet messing - overfladen bliver let flammet, så vandopløselige midler fungerer bedst til rengøring. Skyl og tør grundigt.
  • Forsølvet messing - kan poleres med en sølvpudseklud eller en let polering.
  • Ætset messing - polér blot med et vandopløsningsmiddel. Tørres meget grundigt.

3 tips til skinnende messing

Her er yderligere tre smarte plejetips til dem, der elsker skinnende, blankt messing.

1. Undgå opvaskemaskinen! Det gør ofte mere skade end gavn, når det gælder messing.

2. En halv citron og en teskefuld natron tilsammen udgør et effektivt pudseprodukt. Den har en let slibende effekt uden at ridse. Bland, lad det sidde i 30 minutter, skyl og tør grundigt.

3. Mangler du polering derhjemme? Prøv den ketchup, du har i køleskabet!

IndholdGrøn messing

Er din messing blevet grøn?

Nogle gange får messing en grønlig belægning, der kaldes et ir. Dette sker, fordi messing indeholder store mængder kobber, hvis overflade bliver arret, når det kommer i kontakt med kemikalier, snavs og andre stoffer, der findes i luften.

Iret kan nogle gange være svære at fjerne - så det er altid bedst at fjerne pletter og misfarvninger tidligt. Når iret har sat sig, skal du ofte slibe det væk med en stålbørste eller sandpapir, hvilket kan ridse messingens overflade.