Nyheder
Belysning

Belysningsskola med Trendenser

Kvinden bag Trendenser, Frida Ramstedt, driver idag Skandinaviens førende interiørdesignblogg. I snart 10 år har hun arbejdet fuldtid som blogger, trendspotter og foredragsholder. Hun har også udgivet sin egen bog "Handbok i inredning och styling". Frida er lige nu aktuel med hendes belysningsskole hvor hun hjælper deltagere med at vælge den rigtige belysning til rum, brug og følelse.

I samarbejde med Trendenser kan vi nu præsentere dele af hendes populære belysningsskole. Her får du vejledning som kan hjælpe dig med at finde lyskilder som repræsentere det du har brug for. Du kan desuden også tage del af fridas egen anbefalinger til belysning. 

Hæng lampen i den rette højde

Det er vigtig at loftslampen hænger i den rigtig højde over spisebordet og giver et nedadgående lys. Ellers er der en mulighed for at vi ikke ser ordentligt, at lampen giver et forstyrrende skær eller skaber ubehag for øjet. Alligevel er det meget almindeligt at se lamper som hænger for højt eller for lavet og som ikke giver det rette lys over bordet.

Interiørdesignere anbefaler at lampen hænges ca 50-60 cm over bordpladen, afhængig af lampes form og hvor højt selve lyskilden sidder. Prøv dig frem! Et sted i intervallet finder man ofte et passende niveau hvor bordet er oplyst uden at man blændes. Har du børn er det vigtig at tage højde for at de ikke har samme højde som voksne.

Direkte eller diffust lys?

Når der findes så mange lamper at vælge mellem er det let at blive forført af form og glemme funktion. Men hvilken slags lyskilder har du brug for? Direkte eller diffust lys? Hvis du vil bruge gulvlampen som læselampe har du brug for et direkte lys for at kunne se ordentligt. Hvis du derimod ønsker at belyse et mørkt hjørne er det bedre, at have en hvid skærm som giver et blødt og diffust lys. Når du begynder at vurdere lamperne ud fra hvordan de lyser i stedet for hvordan de ser ud, får du en bedre forståelse for hvad de er beregnet til.

Forslag til direkte lys: Bestlite BL3 S, Grasshopper, AJ.

Forslag til diffust lys: IC Lights F2, Panthella, Rosy Angelis

Sengelamper til soveværelset

Hvilken lampe passer bedst ved sengen? Det kommer an på hvordan du synes at lyset skal falde. Hvis du ofte læser i sengen, eller hvis lamperne hovedsaligt anvendes som baggrundsbelysning, vil dit behov for belysning varierer. 

Funktionel belysning stiller større krav til muligheden for at justere lyset. Hvis du varierer mellem at ligge og sidde mens du læser, er det godt med en læselampe som kan justeres i højden.

Inspiration

Guide

Indret hjemme med din iPhone

Har du svært ved at bestemme dig? Kom igang med vores nye AR-tjeneste og se møblerne i hjemmet inden du lægger en bestilling.

Belysning Møbler Indretning Tekstil Tæpper Servering Børn Udendørsmøbler  Nyheder Tilbud Inspiration Varemærker Designere Gavekort Bæredygtighed null Kundeservice Om Rum21 null null