Nyheder
Belysning

Hurtig leveringer

Altid prisgaranti

30 dages returret

Kvindernes internationale kampdag

Den 8. marts er det kvindernes internationale kampdag, og vi fejrer den ved at hylde seks kvindelige designere – Christine Schwarzer, Clara von Zweigbergk, Danielle Siggerud, Greta Grossman, Inga Sempé og Patricia Urquiola. Alle seks har skabt innovative og inspirerende designs for mærker som Audo Copenhagen, FLOS, HAY, GUBI, Louis Poulsen og Swedese.

Christine Schwarzer (1970-)

Christine Schwarzer er en dansk designer fra København. Hun er uddannet på Kunstakademiets Designskole i København og The University of Art and Design i Helsinki og blev færdig i 1999. Efter endt uddannelse startede Schwarzer sin egen tegnestue og har siden designet møbler for mærker som Swedese og Blå Station. For Swedese har hun designet bordserien Flower, som er blevet en populær moderne klassiker de senere år.

Clara von Zweigbergk (1970-)

Clara von Zweigbergk er en svensk designer fra Stockholm. Hun er uddannet på Beckmans School of Design i Stockholm og Art Center College of Design i Californien. Efter endt uddannelse startede von Zweigbergk flere tegnestuer og arbejdede som grafisk designer for det italienske designbureau Lissoni & Partners i Milano. Siden 2010 har hun samarbejdet med kendte mærker som HAY, Louis Poulsen og Røros Tweed og har blandt andet designet lampeserien Cirque, brætspilsserien PLAY og plaiden MOON.

Danielle Siggerud (1989-)

Danielle Siggerud er en norsk arkitekt med base i København. Hun er uddannet på Kunstakademiets Arkitektskole i København og startede sit eget arkitektstudie i 2016. Siggerud arbejder primært som arkitekt, men har gennem årene designet flere møbler, blandt andet den populære Androgyne bordserie til dansk. I starten var bordet blot en del af indretningen i Audo Copenhagens showroom, men interessen for Siggeruds design var så stor, at Audo Copenhagen inkluderede Androgyne i sit møbelsortiment.

Greta M. Grossman (1906-1999)

Greta Magnusson Grossman var en svensk designer fra Helsingborg. Hun studerede på Konstfack i Stockholm og i 1933 blev hun den første kvinde til at vinde en møbelpris fra det Svenska slöjdföreningen. Samme år startede hun designvirksomheden Studio i Stockholm, hvor hun designede møbler og interiørdetaljer. I 1940 flyttede hun sammen med sin mand, jazzmusikeren Billy Grossman, til USA og åbnede sin egen butik på Rhodeo Drive i Californien, hvor hun designede og solgte møbler, lamper, interiørdetaljer. Hun var også en succesrig arkitekt og tegnede flere huse i USA samt en villa i Sverige - Villa Sundin i Hudiksvall. Grossman fandt sin store succes i USA, og det var der, hun designede Grasshopper-lampen, som blev hendes mest berømte design. Grasshopper blev lanceret i 1947 i USA og blev solgt i Sverige via licensfremstilling af lampeproducenten Bergboms i Malmø. I dag sælges to lampeserier af Grossman - Grasshopper og Cobra - som nyproduktion af danske GUBI.

Inga Sempé (1968-)

Inga Sempé er en fransk designer fra Paris. Hun er uddannet fra Ecole Nationale Superieure de Création Industrielle (ENSCI) i Paris i 1993 og var forsker ved det prestigefyldte designakademi Villa Medici: Académie de France i Rom mellem 2000 og 2001. I 2001 startede hun sin egen tegnestue og har siden vundet mange priser for sit lette og legende design. Nogle af Sempés mest kendte designs er Matin lampeserien, Pandarine sofaserien og masser af legende tilbehør til danske HAY.

Patricia Urquiola (1961-)

Patricia Urquiola er en spansk arkitekt og designer fra Oviedo i det nordlige Spanien. Hun studerede på Universidad Politécnica de Madrid og dimitterede fra Politecnico di Milano med den ikoniske designer Achille Castiglion som sin mentor. I 2001 startede hun sin egen tegnestue sammen med sin partner Alberto Zontone og har siden designet lamper, møbler og interiørdetaljer for mærker som Kartell, FLOS og Foscarini. Nogle af hendes mest berømte designs er Almendra og Serena bordlamper for FLOS og Gregg og Cabouche (sammen med Eliana Gerotto) for Foscarini.

Mere inspiration

Indretning, Hjemme hos

Personligt og legende @erinterior

Han hedder Erik Josefsson, arbejder som indretningsarkitekt, og hans fingerspitzengefühl når det gælder indretning og trends er virkelig noget ud over det sædvanlige. Du skal ikke blive overrasket, hvis det er Erik, der holder vindmaskinen, når andre stikker fingeren i vejret for at mærke, hvilken vej trendvindene blæser...