Nyheder
Belysning

Hurtig leveringer

Altid prisgaranti

30 dages returret

Mød stjernekok Karim Khouani

Tekst: String® Furniture
Foto: String® Furniture

"Fra tidlig morgen til jeg går i seng, tænker jeg på mad, drikke og forskellige ingredienser"

Madlavning har altid været en stor del af Karim Khouanis hverdag, hele hans liv har drejet sig om det. Han har rejst og arbejdet over hele verden, hvilket har givet ham en enorm erfaring og har påvirket ham til at blive den stjernekok, han er i dag.

Her forklarer Karim fordelene ved String® køkkenmøbler og udpeger sine favoritter fra sortimentet.

Med rødder i Sydfrankrig

Karim kommer fra Sydfrankrig, nærmere bestemt Marseille, hvor han voksede op med sin italienske mor og afrikanske far. Overalt omkring ham duftede det af bagerier og osteforretninger. Allerede som barn var han med til at lave mad, og bare det at gå på indkøb var en oplevelse i sig selv.

 

Familieopskrifterne blev taget meget alvorligt, og hans mor skabte magi i køkkenet. Hun lærte ham at forstå smagsnuancer, at genkende kvalitet og at tænke på, hvad der var i sæson og planlægge ingredienserne derefter.

 

Som 14-årig begyndte Karim at arbejde som konditorlærling i et professionelt køkken, hvilket gav ham mulighed for at lære håndværket fra bunden. Fire år senere flyttede han til London og fik et job på den trestjernede Michelin-restaurant Marco Pierre White i Holland Park.

Karim flyttede til Sverige fra Singapore i 2010, og i 2014 fik hans restaurant, Ambiance à Vindåkra, sin første Michelin-stjerne i 2014. Efter et par år flyttede han sin forretning til Sture-restauranten i Malmø, hvor han også fik en stjerne i Michelin-guiden i løbet af blot tre måneder.

"Min yndlingsret er Red Mullet, en lille saltvandsfisk, der lever i Middelhavet. Det køkkenredskab, som jeg ikke kan undvære, er en god smagsprøveske"

Karim om String®-systemer i køkkenet

"- Når du laver meget mad, er åben opbevaring helt afgørende. De fleste ting på hylderne bruges dagligt og skal være let tilgængelige. For mange skabe og døre er en hindring for madlavningen.

String® har gode hylder, der er velegnede til både det professionelle køkken og til hjemmet. Kroge, spyd og stænger er fremragende tilbehør til opbevaring af redskaber og gryder og pander tæt på komfuret. Metalhylderne er holdbare og giver et rustikt udseende, som jeg godt kan lide.

Noget, som jeg ofte bruger fra String®, er korkprodukterne. Jeg bruger bunden delvist i hylden, men tager den også ud for at sætte en varm pande på. Og måske det vigtigste produkt af alle - flaskeholderen til vinflaskerne!"

Mere inspiration fra String®

String: Køkkenet