Nyheder
Belysning

Hurtig leveringer

Altid prisgaranti

30 dages returret

Swedeses klassiske Lamino

Hvis nogen skulle bede dig om at nævne klassiske svenske møbler, vil Lamino-lænestolen sandsynligvis komme på listen! Lamino blev designet i 1956 af Yngve Ekström for Swedese og har lige siden været et af vores mest elskede møbler. Laminon er baseret på komfort kombineret med kvalitetsmaterialer og solidt håndværk og er en lænestol, der kan gå i arv fra generation til generation.

Lamino-lænestolen har et stel af lamineret og formpresset finer i eg eller bøg, og fåreuldsbetrækket fås i farverne sahara, espresso, charcoal, moonlight, scandinavian grey og graphite.

Yngve Ekström - designeren bag Lamino

I 1945 begyndte det, der skulle blive til Swedese, da Yngve Ekström, hans bror Jerker og deres fælles ven Bertil Sjöqvist besluttede at starte deres møbelproduktion i Vaggeryd i Småland. Yngve voksede op i Hagafors og begyndte at arbejde på møbelfabrikken som 13-årig, hvilket gav ham en unik fornemmelse for materialer og design i en tidlig alder.

Yngve var en alsidig kunstner, der sammen med kendte navne som Alvar Aalto, Bruno Mathsson og Arne Jacobsen hørte til den gruppe af designere, der gav begrebet "Scandinavian Modern" et ansigt. Ud over at designe klassikere som Lamino, Laminett og Primo var han også med til at designe hovedkontoret og mange af de forskellige tryksager, der blev produceret for Swedese. Virksomheden har stadig til huse i de lokaler, som Yngve Ekström tegnede i Vaggeryd i Småland.

Produktionen finder stadig sted på fabrikken ved siden af hovedkontoret i Vaggeryd, som Yngve Ekström selv tegnede for 75 år siden. Elementer af produktionsprocessen fra 1950'erne er stadig på plads, mens dele af fremstillingsprocessen er blevet strømlinet og moderniseret. Fælles for alle produkter, der forlader den svenske fabrik, er det håndværk og den præcision, som dengang som nu gennemsyrer de tidløse møbelklassikere.

Mer inspiration

Hjemme hos

Hjemme hos Connie Barton

Kom med, når vi besøger Connie Barton, grundlægger og ejer af Studio Connie, i hendes hjem i det sydlige London, hvor hun bor sammen med sin mand Tom og deres hund Gelert.