Nyheder
Belysning

Hurtig leveringer

Altid prisgaranti

30 dages returret

Sådan styler du din balkon til sommeren

Tekst: Redaktionen
Foto: Redaktionen

Indret din balkon for at få en afslappende og frodig oase, der leder tankerne hen på varmere himmelstrøg. Her har vi samlet tips og inspiration til, hvordan du kan indrette en hyggelig altan fra mærker som HAY, Ethimo, &Tradition, OYOY, Pappelina, GUBI, Ethnicraft og mange flere.

Udarbejd en velgennemtænkt plan for din balkonindretning. Inden du går i gang med at købe indretning og havemøbler til din balkon, skal du tage dig tid til at planlægge og tænke over, hvordan du ønsker, at din altan skal se ud. Beslut dig for, hvilken stil og atmosfære du vil skabe på din altan, og tænk over, hvordan du vil bruge den. Ønsker du et afslappende loungeområde, et lille udendørs spiseområde eller måske et charmerende gartnerhjørne?

1. Vælg de rigtige balkonmøbler

Vælg komfortable og funktionelle møbler, der passer til størrelsen på din balkon. Klapstole eller et lille bistrosæt kan være perfekte til en mindre altan, mens en sofa og en loungestol kan give mere komfort og stil til en større balkon. Skab forskellige zoner afhængigt af dine behov og af, hvordan solen bevæger sig. Skab et sted i solen til lange frokoster eller måske et sted i skyggen, hvor du kan slappe af og læse en bog.

2. Skab en rumfølelse med tæpper og tekstiler

Med et udendørstæppe kan du nemt give dit gulv udenfor en opdatering, samtidig med at du skaber en hyggelig og hjemlig følelse. Pappelina og Chhatwal & Jonsson har et bredt udvalg af tekstiler af høj kvalitet, der er specielt designet til udendørs brug og kan modstå fugt, sol, vind og regn. Du behøver ikke at bekymre dig om at flytte tæppet indenfor, hver gang vejret bliver dårligt, så du får mere tid til at slappe af og nyde din altan eller terrasse.

Tæppet Ilda fra Pappelina har et dobbeltsidet, vævet design og fås i flere størrelser og farver, som er perfekt til både indendørs og udendørs brug.

Skab ekstra plads til gæster eller hvil dine fødder på en blød siddepuff.

3. Skab en grøn oase med planter

En balkon kan blive en smuk grøn oase med det rigtige valg af planter. Tænk over, hvilken type planter der passer til din stil og til balkonens forhold. Hvis din balkon ikke får meget direkte sollys, kan du vælge planter, der trives i skyggen, som f.eks. vedbend, begonia eller stauder. Til solrige balkoner kan du vælge blomstrende planter som f.eks. pelargonier, oliventræer eller citrontræer.

4. Forlæng sommeraftenerne på balkonen med belysning

Belysning kan forvandle en altan til et hyggeligt og afslappet sted til de sene aftener udendørs. Vælg belysning, der passer til din stil og dine behov, f.eks. sollys, bærbare lamper eller lanterner. Du kan også skabe en romantisk stemning med lyskæder, der hænger fra loftet eller langs balkonens gelænder.

En flot vandkane gør det endnu sjovere at passe dine planter, både indendørs og udendørs.

Hyg dig med din balkonindretning, og lad balkonen blive din personlige oase!

Mere inspiration

Havemøbler

Forårets nye havemøbler fra HAY

Forårskollektionen 2023 fra HAY byder på et væld af nye designs til udepladsen. HAY har samarbejdet med tre designere - Hannes & Fritz, Gerrit Rietveld og brødrene Bouroullec - om at skabe nye møbler til både terrassen og altanen.