Nyheder
Belysning

Hurtig leveringer

Altid prisgaranti

30 dages returret

Forårets nye havemøbler fra HAY

Tekst: Redaktionen
Foto: HAY

Forårskollektionen 2023 fra HAY byder på en lang række nye designs til udepladsen, både til store områder som terrassen og små områder som altanen.

Dette forår præsenterer HAY tre serier af havemøbler: Crate-serien, som er en relancering af et gammelt klassisk møbel af den hollandske designer Gerrit Rietveld, Weekday-serien, som er en helt ny udendørs møbelserie i massivt fyrretræ af den tysk-schweiziske designduo Hannes & Fritz, samt flere nye farver og modeller til de to havemøbelserier Palissade og Balcony af de franske brødre Erwan og Ronan Bouroullec.

CRATE af Gerrit Rietveld

Crate er et samarbejde mellem HAY og familieforetaget Rietveld Originals, som forvalter den hollandske designer og arkitekt Gerrit Rietvelds design. Crate er en omarbejdet version af en stol, som Rietveld designede i 1934 - det oprindelige design bestod hovedsageligt af pallerester. Denne omarbejdede version er tro mod det oprindelige design med de samme enkle og funktionelle linjer, der giver kroppen en gennemtænkt og behagelig siddeoplevelse. HAY har også udvidet Crate til en hel serie bestående af en spisebordsstol, en loungestol og to skænke af massivt fyrretræ, der fås i en klarlakeret udgaver og fire forskellige lakerede farveudgaver.

GERRIT RIETVELD (1888-1964)

Gerrit Rietveld var en hollandsk arkitekt og designer med base i Utrecht, Holland. Som en af de mest ikoniske hollandske designere i det 20. århundrede har Rietveld designet adskillige huse og berømt interiør, herunder pressesalen i UNESCO-bygningen i Paris og Van Gogh-museet i Amsterdam. Rietveld begyndte sin karriere som sin fars lærling i familiens tømrerforretning. Da han åbnede sit eget atelier i 1917, gik der ikke lang tid, før han blev anerkendt for sine møbeldesigns og sit naturlige talent for arkitektur. Rietveld var en af tilhængerne af den hollandske designbevægelse "De Stijl", og sammen med berømte kunstnere og designere som Piet Mondrian, Theo van Doesburg og J J J P Oud udviklede han "De Stijl" og gjorde den til et nationalt fænomen. I løbet af sin levetid skabte han flere ikoniske møbeldesigns, herunder den røde og blå stol (1917), kassen (1934) og zig-zag-stolen (1930'erne til 1940'erne).

WEEKDAY af Hannes & Fritz

Weekday er en havemøbelserie designet af den tysk-schweiziske designduo Hannes & Fritz for HAY. Weekday-serien består af to spiseborde og to bænke i et lineært og minimalistisk design, der er et perfekt supplement til Crate-serien. Serien er fremstillet i massivt fyrretræ og fås både i en klarlakeret udgave og i flere forskellige farvelakerede udgaver. Både bordene og bænkene fås i to forskellige størrelser med matchende hynder.

JOHANNES BREUER & FRITZ GRÄBER

Hannes & Fritz består af designduoen og universitetskollegaerne Johannes Breuer og Fritz Gräber. De mødte hinanden, da de begge studerede en kandidatuddannelse i produktdesign på den schweiziske skole École cantonale d'art de Lausanne i byen Lausanne ved Genevesøen. Deres venskab begyndte takket være en fælles interesse for madlavning, som i årenes løb udviklede sig til et succesfuldt professionelt partnerskab. Som alle succesfulde partnerskaber har de begge to forskellige talenter, der komplementerer hinanden - Breuer har et dynamisk og ekspressivt designsprog, mens Gräber har en mere lineær og minimalistisk tilgang. I dag er duoen baseret i to forskellige byer - Breuer i Stuttgart og Gräber i Zürich - hvilket betyder, at deres designudvikling har en naturlig frem-og-tilbage-proces, hvor tanker og idéer kan tage form i ro og mag

PALISSADE af Erwan & Ronan Bouroullec

Havemøbelserien Pallisade fra HAY er blevet en moderne klassiker inden for skandinavisk møbeldesign i de seneste år. Palissade er designet af de franske designbrødre Erwan og Ronan Bouroullec og blev lanceret første gang i 2016. Med sit minimalistiske og stilrene formsprog blev serien straks en succes og består i dag af flere forskellige stole og borde, der er perfekte til arrangementer på terrassen, i loungen eller ved poolen. Serien fås i to forskellige versioner; galvaniseret stål eller lakeret stål i tre forskellige farver - antracit, oliven og himmelgrå. Til foråret vil Palissade blive lanceret i en helt ny fjerde farve - en varm rustrød nuance kaldet Iron Red.

BALCONY af Erwan & Ronan Bouroullec

Balcony er Bouroullec-brødrenes seneste havemøbeldesign for HAY, og serien er, som navnet antyder, et mere beskedent møbel, der er designet til at passe til mindre udendørsrum som f.eks. en altan. Balcony har mange ligheder med brødrenes tidligere havemøbelserie Palissade, da begge har enkle, men elegante silhuetter, der skaber en tydelig grafisk profil. Men i stedet for en lineær og bred konstruktion har Balcony en pænere og smallere konstruktion med et cirkulært mønster, der er med til at afbøje vejr og vind. Serien består af stole og borde fremstillet af pulverlakeret stål i fem neutrale farver. I dette forår tilføjer HAY fem nye modeller til serien - to spisebordsstole, to sofaer og en ny skammel.

ERWAN & RONAN BOUROULLEC

Erwan og Ronan Bouroullec er to brødre fra Storbritannien, der er bosiddende i Paris. Ronan Bouroullec er uddannet fra École supérieure des Arts décoratifs i Paris, og Erwan Bouroullec gik på École nationale supérieure des Arts i Cergy, inden de etablerede deres eget studie i 1998. Sammen har brødrene Bouroullec ændret designbranchen ved at skabe nye perspektiver på objekters essens og formål. Brødrene har designet møbler, belysning og interiør for verdensberømte mærker som Artek, FLOS, HAY, Iittala og Vitra. Et af deres mest berømte designs er Palissade-udendørs møbelserien for HAY.

Mer inspirasjon

HAYs hyldest til Sobremesa

Sammen med den egyptiske designer Laila Gohar har HAY skabt en farverig og charmerende kollektion af serveringsfade og skåle, vaser og karafler, duge og servietter, der hylder den spanske tradition med "sobremesa".