Nyheder
Belysning

Hurtig leveringer

Altid prisgaranti

30 dages returret

Trend: Art Déco

Geometriske former og eksklusiv skønhed

Som en modreaktion til jugendstilens sirlighed, straks inden funktionalismens enkle linjer og sobre farver tog over, indtog 20'ernes Art Déco Europa. Stilen fik et gennembrud særligt inden for møbler og indretning. Karakteristisk for perioden er de stramme linjer og geometriske former, eksklusive materialer, klare farver og smukke ædelmetaller. Vi har samlet møbler og detaljer som sender os tilbage til The Great Gastby og storhedstiden for Art Déco.

Art Déco i Sverige

Den svenske Art Déco havde et relativt kort liv, da funktionalismen fik fodfæste allerede i 30'erne og hurtigt blev Art Déco en af gårsdagens trends. Heldigvis har stilen de seneste år fået et comeback og vi oplever igen de fantastiske møbler og detaljer som blomstrede i en kort periode. I Sverige kaldtes stilen for Swedish Grace og var en noget mere nedtonet version af sin franske og europæiske forgængere. De varemærker med tydelige influencer af Art Déco du finder hos os, på Rum21 er blandt andet, GUBI, AYTM, ByOn og Warm Nordic.

Stilens tilbagevending kan blandt andet ses på Hotel Haymarket i Stockholm som er indrettet i klassisk Art Déco stil, med mønstret vægge, velourmøbler, skinnende metaller og geometriske forme.

Inspiration

Trend

Trend: Rattan

Rattan er fortsat en stor trend i år, både inde og udendørs. Vi har samlet nogle af vores favoritter af både møbler og detaljer af rattan, til hjemmet.

IndholdOpdag vores kategorier