Nyheder
Belysning

Hurtig leveringer

Altid prisgaranti

30 dages returret

Fanny Ekstrand og Linn Eklund indretter deres atelier med belysning

Tekst: Redaksjonen
Foto: Fanny Ekstrand & Linn Eklund

Når den kreative duo Fanny Ekstrand og Linn Eklund indretter deres nye atelier i Stockholm, går de uden om det neutrale trends og vælger elegante og eklektiske møbler med en historie. Lamper fra mærker som &Tradition, Flos, Louis Poulsen og Martinelli Luce er prikken over i'et i deres nye, kreative oase.

Fanny og Linn grundlagde Hobnob Journal i 2019, fordi de ikke kunne finde et sted på internettet, hvor de følte sig hjemme. Tæt på lanceringen af Hobnob kom COVID-19, og de var nødt til at tage hele forretningsmodellen op til revision for at kunne fortsætte med at gøre det, de elsker. Hobnob Journal voksede og blev til Hobnob Studio, et kreativt studie, hvor de udvikler kampagner, skriver manuskripter og arbejder på indhold ved siden af onlinemagasinet Hobnob Journal, som under pandemien også blev til papirudgaven Hobnob Paper. Hobnob beskæftiger sig med mode, interiørdesign og kultur på en humoristisk og relevant måde, og dette gennemsyrer både magasinet og det arbejde, de udfører i deres atelier.

"Vi føler os ikke særligt trenddrevne hverken når det kommer til mode eller indretning, i den grad at man nu kan holde sig fra åbenlyse trends med nutidens online feeds. Vi investerer gerne i klassikere, hvad enten det er en Chanel-jakke eller en Pipistrello og synes, den perfekte blanding har noget, der gnider lidt."

I er venner og en kreativ duo - hvordan mødtes I?

Vi lærte hinanden at kende gennem fælles venner for mange år siden og arbejdede endda i en butik sammen. Men det var først, da vi holdt op med at arbejde sammen, at vi faktisk begyndte at hænge ud sammen, og jo tættere vi kom på hinanden, jo hurtigere indså vi, at vi havde et fælles syn på den branche, vi var i, og hvordan vi kunne ændre den, så den passede bedre til os. Hobnob blev simpelthen født ud fra dette.

Hvordan vil du beskrive din indretningsstil?

Eklektisk, vi kan begge lide at blande vintage og nyt, design og mærkevarefrihed og farver med bløde neutrale farver. Vi har begge to et meget mobilt hjem i den forstand, at vi kan lide at flytte rundt på møblerne, prøve nye konstellationer og eksperimentere. Vores kærester ved simpelthen aldrig, hvad de kan forvente, når de træder over tærsklen.

Hvad henter I inspiration fra?

Lige nu er vi meget inspiration af italiensk 70-80’er design.

Er det vigtigt, at dit hjem afspejler din stil? Er de samme modetrends et udtryk for, hvordan du indretter dig?

Selvfølgelig indretter vi os på den måde, vi klæder os på, på en måde, der udtrykker vores personlighed. Vi føler os ikke særlig trenddrevne, når det gælder hverken mode eller indretning, og det er i den grad, at du nu kan holde dig væk fra åbenlyse trends med dagens online-feeds. Vi kan godt lide at investere i klassikere, hvad enten det er en Chanel-jakke eller en Pipistrello, og vi synes, at det perfekte mix har et lille twist. Den overordnede dynamik er langt vigtigere end at udpege en bestemt trend eller stil.

"Vi vælger absolut form frem for funktion. Efter vores mening kan man ikke have for mange lamper. Lamper sætter ikke kun bogstaveligt talt tonen i dit hjem, men er også en enkel måde at holde det levende på."

Hvordan indretter du dit hjem med belysning? Vælger du form frem for funktion?

Vi vælger absolut form frem for funktion. Efter vores mening kan man ikke have for mange lamper. Lamper sætter ikke kun bogstaveligt talt tonen i dit hjem, men er også en nem måde at holde det levende på. Ved at flytte rundt på lamperne kan du give dig en helt ny følelse, og ved at dæmpe, slukke og tænde kan du nemt skabe nye stemninger i et rum. Uden lamper er et rum bare et rum, men med lamper skaber du rum i rummene.

Har du nogle favoritmærker, når det kommer til belysning?

Vi elsker Flos for dets alsidighed og høje designstandarder, Akari/Vitra for dets slående enkelhed og Pholc for dets svenske design med et internationalt præg. Så er der mange flere, det er svært at plukke rosinerne ud af lyskagen, det er klart.

Hvad er dine tre bedste tips, når det handler om at indrette med belysning?

Tænk på bord, væg, gulv og loft. Få mest muligt ud af alle kroge og hjørner. Mange mennesker vælger loftslamper og glemmer, hvor vigtigt spotbelysning er. Resultatet er et ret fladt rum uden det ekstra. Lamper til et rum er som tilbehør til et outfit, de kan gøre hele forskellen..

Er der noget, du synes, der mangler i indretningsverdenen? Hvis du kunne designe din egen lampe - hvad ville det være, og hvordan ville den se ud?

Det taler vi faktisk meget om! Hvis vi kunne designe en lampe, ville den være meget alsidig og kunne tilpasses til mange forskellige situationer, mens vi sandsynligvis aldrig kunne modstå ekstraordinære detaljer i form og farve. Fortsættes.

Hvad ser du for nogle indretningstrends i 2022?

Vi tror meget på det personlige udtryk, når det gælder hjemmet. Vi er lidt trætte af det alt for ensformige beige og hvide farveskema. Vi tror og håber, at flere mennesker vil turde fremhæve mere vovede designstykker i deres hjem og eksperimentere mere med farver og former.

Hvad er det næste? Hvad er målet for resten af 2022?

Målet for 2022 er at udvikle Hobnob endnu mere, stå mere på ski og have det så sjovt som muligt. Vi har altid det sidste som et punkt på målene for de kommende år. Glæden skal altid være i alt, hvad vi gør, så bliver det bedst muligt.

Inspiration

Belysning

Sofia Woods belysningsskole

Sofia Wood er kogebogsforfatter, blogger og podcaster, der har lagt storbylivet bag sig for at leve et nyt, mere roligt liv i sin idylliske lejlighed i Norrköping. Vi har bedt Sofia om at sammensætte en belysningsskole, hvor hun deler sine bedste tips til, hvordan du kan dekorere dit hjem med lys.