Nyheder
Belysning

Hurtig leveringer

Altid prisgaranti

30 dages returret

Mød stilguruen Linn Eklund

Tekst: Redaktionen
Foto: Linn Eklund

Linn Eklund, en iværksætter med en stil, man kan beundre og lade sig inspirere af. Læs interviewet med Linn, og lad dig drage ind i hendes spændende designverden!

Linns personlige stil er med hendes egne ord eklektisk med et androgynt touch. Hvis du følger hende på Instagram, ved du, at hendes stil inden for både mode og indretning er præcis, som hun beskriver den. Farver, materialer og stilarter blandes på innovative måder, og hendes utrolige sans for design gør det svært ikke at elske alt, hvad man ser. Intet er tilfældigt i lejligheden i Stockholm eller i sommerhuset i Skåne, det er tydeligt, at der bor to bevidste mennesker, som elsker design.

Mange tror, at hendes største passion i livet er mode, men det er ikke helt rigtigt. Hendes hjerte har altid banket for indretningsdesign, især design, der er uventet og humoristisk. Bortset fra det beskriver Linn sig selv som en (for det meste) ekstremt positiv person, kendt for sin dårlige musiksmag og god til at lave pasta Vongole.

Hvad arbejder du med?

Jeg driver produktionsbureauet Hobnob sammen med Fanny Ekstrand og er konsulent for min families designvirksomhed Bolon. En utrolig sjov blanding! Alt fra at udtænke koncepter for verdensførende brands til at vaske 40 ishockeysæt på et filmset. Der er ikke to dage, der er ens, og det er skønt!

Du er vokset op i en designfamilie, har det påvirket, hvem og hvordan du er i dag?

Da jeg var yngre, var jeg fuldstændig uinteresseret, al fokus var på mine heste og alt, hvad den verden indebærer. Da jeg fyldte 17, solgte vi min sidste pony, og for første gang havde jeg ingen plan for, hvad jeg skulle lave i min fritid, og det var her, min interesse for mode og design begyndte. Efter min eksamen søgte jeg ind på en designskole i Paris og blev utroligt nok accepteret, siden da er det kun gået opad. Haha! Alle i min familie er så utroligt kreative på hver deres måde, fra min mor, der har den mest eklektiske og cool tøjstil, jeg nogensinde har set, til min fætter, der er en fantastisk illustrator. At omgive sig med mennesker, der konstant udfordrer og inspirerer en, er et privilegium i livet.

Hvilke egenskaber ser du efter, når du bringer design ind i dit hjem?

Spørg min kæreste Felix om det her. Han synes, at det eneste, vi har derhjemme, er emballage, haha! Når jeg leder efter indretning til vores hjem, kigger jeg altid efter ting med det lille ekstra. Det kan være en bestemt form, farve eller materiale. Et eksempel er Veermakers "Baby E", som er så smukt og legesygt et design, at jeg aldrig kan holde op med at kigge på det. Det vigtigste for mig er, at det skal føles personligt og ikke så stift, jeg vil gerne have, at vores gæster føler, at "her bor Linn og Felix, og her vil jeg gerne være". Det mest irriterende, jeg ved, er folk, der indretter sig efter, hvordan det skal se ud eller passe ind i et flow på de sociale medier.

Er der nogen eller noget, der altid inspirerer dig?

Når batteriet er helt tomt for inspiration, er der ét mærke, jeg altid vender mig mod: Loewe. Det, Jonathan Anderson har skabt, siden han overtog posten som kreativ direktør for det spanske mærke, er noget, der har overtaget hele min (inspirations)verden. Jeg elsker den måde, han går amok på, laver sko ud af balloner og det mest upraktiske tøj, man kan forestille sig. Men det er så smukt, kunst i en helt ny form. Mærker og mennesker, der udforsker grænser, farver og former, er noget, jeg konstant leder efter og lader mig inspirere af.

Bedste inspirationskonto på Instagram?

Villa Magnan, jeg vil kopiere alt nøjagtigt!

Linn finder sine skatte hos Bukowskis, Pamono og Auctionet. Hendes seneste fund er et drømmeobjekt, som hun har ledt efter med en lygte i næsten to år, Triton, en stor skalskål af Arje Griegst for Royal Copenhagen.

Du er rigtig god til styling, både inden for mode og indretning. Har du lyst til at dele nogle tips?

Men åh, tak skal du have! Selvom jeg hele tiden flytter rundt på tingene og er lidt selvkritisk, er det her mine bedste tips:

- Tænk ikke for meget, gå efter din mavefornemmelse. Hvis du elsker tre vaser, der er helt forskellige, skal du ikke bekymre dig om det. Hvis du elsker dem, vil det til sidst smelte sammen og blive perfekt.

- Arbejd med kontraster i materialer og farver. Jeg elsker et mørkt og roligt træ, men bryd det så med en stærk farve for at skabe det uventede.

- Belysning! Glem for guds skyld ikke en god spotbelysning. Der er ikke noget mere hyggeligt end et hjem, hvor alt fra bogreolen til vinduet og væglampen lyser op om aftenen. Med den rette belysning kan det mindste hjørne føles som det største rum! Og så synes jeg, at lamper i alle afskygninger er det smukkeste, man kan indrette med.

- Vælg 2, maks. 3, hovedfarver, og arbejd så med dem i detaljerne. Alt fra lamper til bøger og service. Glem ikke at blande farverne! Det vil føles så ensartet, legende og alligevel roligt.

Sommerhuset er under renovering og ved at blive fyldt med design fra auktionshuse og eksklusive mærker. Den store have på 6000 kvadratmeter bliver også vedligeholdt og indrettet. Favoritmøblerne er fra Gubi, især Tropique-stolene, som Linn siger er både komfortable og stilfulde. Ultimative til sene aftener på terrassen! Linn elsker også det nye havesæt fra Fermob. I haven er der også en spændende blanding af stilarter.

Hvordan er sommeren på landet?

Jeg tænker altid "Åh, jeg skal have en stille dag og lave ingenting". Men med et hus, som vi renoverer fra bunden helt alene, er der aldrig et roligt øjeblik. Dagene går med at styre alle de 1000 projekter, jeg sætter i gang, men det er vidunderligt, jeg elsker hvert sekund hernede! Al stress er væk.

Hvad drømmer du om?

Et liv uden stress, hvis det overhovedet er muligt? Og materielt drømmer jeg om Gubis Basket Series til et fremtidigt orangeri (som jeg også drømmer om). Hvem ved, om 5-10 år bliver det måske til virkelighed, hvis jeg ønsker det og lukker øjnene rigtig hårdt.

Hvordan tænker du, når du sammensætter et outfit eller indretter et rum?

Der skal være både legesyge og balance! Som jeg nævnte tidligere, hvis du har et mere roligt materiale som et mørkere træ, skal der være et livligt øjeblik, så det føles spændende og sjovt. På samme måde med et outfit, hvis jeg har jeans og en jakke på, skal det poppes med et par ballonsko eller en taske, der bryder helt af! Nogle af mine modefavoritter er Loewe, Saks Pott og Magda Butrym.

Dine yndlingsmærker inden for indretning?

- Gubi

- Louise Roe

- Fermob

- Creme Atelier

Har du nogle spændende projekter, du vil dele?

Hvilke af dem har du lyst til at høre? På kort sigt arbejder vi i øjeblikket på en "blomsterhave", hvor vi har lagt 50 m2 skifer og bygget seks store pallekarme, hvor jeg vil forsøge at holde hundredvis af solsikker i live indtil august. Jeg er så spændt på det her! På længere sigt vil vi ændre husets facade og tag, lærkefacade og sort bliktag. Meget dansk. Og jeg ved allerede, at vi er på dybt vand, men det er utroligt sjovt. Vi får se, hvordan det går," siger Linn med et grin.

Og til sidst, del et tip med os!

Som jeg sagde i begyndelsen: følg din mavefornemmelse, tænk ikke på, hvad der ser godt ud på billeder, eller hvordan andre indretter. Det vigtigste er, at du elsker det miljø, du bor i! Jeg prøver at tænke sådan i alt, hvad jeg gør, uanset om det er tøj eller indretning.

Mere sommerinspiration

Sommerfest hos Klara Doktorow

Følg med i Klara Doktorows nye gårdhave, hvor hun har indrettet en sommerfest. Den grønne møblering passer perfekt til husets farver, og det slanke moderne design sammen med det ældre hus er helt i tråd med Klara og hendes mand Kjells indretningsfilosofi - "Moderne møder vintage".