Nyheder
Belysning

Hurtig leveringer

Altid prisgaranti

30 dages returret

Voksbehandlet træ

Møbelpleje er en vigtig del af at holde møblerne flotte og holdbare. Dette gælder især for møbler af voksbehandlet træ. Det levende materiale er blevet værdsat gennem tiderne, både for sin fleksibilitet og den smukke, organiske karakter, som gør hvert enkelt træmøbel unikt i sin art. Her på Rum21 fortæller vi dig, hvordan du passer bedst muligt på dine voksbehandlede træmøbler - så du kan have glæde af dem i lang tid.
Sæbebehandlet træLakeret træVoksbehandlet træOlieret træ

Sådan plejer du voksbehandlede træmøbler

Da træ er et organisk materiale, vil det ældes med tiden. Det udsættes for lys, væsker, varme og almindelig slitage - alt sammen noget, der sætter sine spor. Det kan ridse, svulme, svinde, svinde, falme, pletter og modnes. Fordelen ved voksbehandlet træ er, at materialet får en beskyttende belægning, samtidig med at det bevarer sin levende karakter. Men det kræver vedligeholdelse.

Voksbehandlede træmøbler og detaljer skal altid plejes med voks - ikke olie. Olie indeholder opløsningsmidler, som opløser voksen. For at opnå de bedste resultater bør du vokse dine træmøbler mindst 2-3 gange om året. Det er bedst at vokse små områder ad gangen, da voksen tørrer meget hurtigt, hvilket gør det svært at polere.

5 tips til at forlænge levetiden for voksbehandlede træmøbler

Voksbehandlede træmøbler kan have en vis beskyttelse takket være voksen. Men der er også flere andre generelle plejetips, der forlænger levetiden for voksbehandlet træ.

Her er vores fem bedste tips:

  • Rengør voksbehandlede træmøbler med en blød, let fugtig klud. Om nødvendigt kan du også bruge en mild sæbe. Tør derefter tørt af, så træfibrene ikke tiltrækker fugt.
  • Brug underlag til kopper og glas. Dette mindsker risikoen for grimme pletter. Dette gælder også for varme gryder og pander.
  • Temperaturændringer påvirker træet. Dette er vigtigt at huske, hvis du placerer dine voksbehandlede træmøbler udendørs eller i et rum, hvor der ofte sker ændringer i fugtighed og varme.
  • Sollys blegner træet. Det er noget, der let kan ske, hvis et voksbehandlet træmøbel står i direkte sollys - eller hvis blot et hjørne af møblet står i direkte sollys.
  • Vær forsigtig med skarpe og hårde genstande. Vokset træ er mere skrøbeligt end lakeret træ. Det betyder, at den kan blive både ridset og beskadiget, hvis du er uforsigtig med skarpe eller hårde genstande.